Ylläpitäjät

Peruskoulupesulan perusti 1.11.2012 matematiikan opettaja sekä matematiikan didaktiikan jatko-opiskelijana juuri aloittanut Laura Tuohilampi tavoitteenaan tuulettaa koulusta käytävää keskustelua. Ajatuksena oli tuoda esiin kokemuksen sekä tutkimuksen kautta muovautuneita näkökulmia sekä tarjota foorumi erilaisten näkökulmien julkituomiseen myös muille halukkaille. Pesulassa onkin julkaistu useiden kirjoittajien tekstejä tutkijoista opettajiin ja vanhemmista koululaisiin. 

Vuoden 2014 alusta toisena vakiokirjoittajana aloitti oppilaanohjaaja Antti Värtö. Antin kirjoitukset käsittelevät erityisesti oppilaan kohtaamisen psykologisia vinoumia, ja niistä on tullut niin suosittuja, että jopa kirjakoostetta on toivottu. Ehkä sellainen vielä tulevaisuudessa syntyy!

Blogin nimessä haluttiin säilyttää sana Peruskoulu, sillä kunnianhimoisena tavoitteena on muuntaa kyseisen sanan merkitystä. Sillä vaikka Pesulassa peräänkuulutetaan uudenlaista oppimista, ei uuden opiskelun tarvitse olla lifelong learning, uudenlaisen opettajan tuutori eikä mentori, eikä uuden koulun edukaatiocenter tai kehittymiskeskus. Päinvastoin: meillä on uljas Peruskoulu, joka itse näyttäköön suuntaa 2000-luvun oppimistarpeille. Sisältä käsin uudeksi syntymällä.

Kirjoittajat toimivat aktiivisessa yhteistyössä lukuisten suomalaisten ja Suomen ulkopuolisten asiantuntijoiden, tutkijoiden, yhteisöjen ja oppimisaktiivien kanssa. Alla tarkempaa tietoa kirjoittajista.

  
Laura Tuohilampi
Päivitetty 17.5.2016

Matematiikan didaktiikan yliopistonopettaja Jyväskylän yliopistossa. Luennoi väitöstutkimuksestaan otsikolla Oppimisen ydinvoima. Toimii opettajien täydennyskouluttajana muun muassa Otavan Opiston OPS-hautomohankkeen kautta sekä Eduhakkerina. CV osoitteessa bit.ly/TuohilampiCV. Luento- ja koulutuspyynnöt osoitteeseen laura.tuohilampi'at'jyu.fi.

Julkaisut

Koulutus
  • KT, päätoiminen väitöskirjatutkija 2009-2016 OKL, HY. Pääaine kasvatustiede.
  • FM, matematiikan opettaja 2002-2009, matematiikan ja tilastotieteen laitos, HY. Pääaine matematiikka, sivuaineet kasvatustiede ja tilastotiede.

TOP 5 aikaansaannokset

Antti Värtö
Päivitetty 2.1.2016


Oppilaanohjaaja ja Tabletkoulun oppikirjailija. Bloggaa Peruskoulupesulan lisäksi osoitteessa blogissa Yksilöllinen opo - mielekästä ohjausta.

Julkaisuja

Koulutus
  • 2012 Opinto-ohjaajan erilliset opinnot, Jyväskylän yliopisto
  • 2008 FM, historian ja yhteiskuntaopin opettaja, pääaine Suomen historia, sivuaineita nolostuttavan paljon.

Työkokemus pähkinänkuoressa 
  • 2014 - Oppilaanohjaajana Alppilan yläasteen koulussa
  • 2010 - 2013 Oppilaanohjaajana Tiistilän koulussa
  • 2008 - 2010 Vaihtelevasti oppilaanohjauksen, historian, yhteiskuntaopin, terveystiedon ja englannin tuntiopettajana (ei ollut ainakaan tylsää)
  • 2005 - 2008 Pidempiä ja lyhyempiä sijaisuuksia lukioissa ja yläkouluissa ympäri pääkaupunkiseutua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.